Eerste week
Door: Cees van Breugel
Blijf op de hoogte en volg Cees
21 November 2014 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Natuurlijk moet er wel hard gewerkt worden. En dat hebben we gedaan. Een raamwerk voor een uitfaseerplan is klaar, en moet door het team verder uitgewerkt worden. Maandag en dinsdag ga ik een training geven om de arbeidsbemiddeling te professionaliseren.
Kaapstad is geweldig, had iedereen me verzekerd. En dat klopt helemaal. Ik kwam in het donker aan. Maar toen ik dinsdagmorgen het gordijn openschoof van mijn hotelkamer, lag de Tafelberg in volle glorie voor me. Ik heb nog erg weinig van het land gezien, omdat het kantoor ook op een kwartier rijden van het hotel is. Zaterdag werkt men hier niet, dus heb ik ook gelegenheid om wat sightseeing te doen.
Op de reis hierheen had ik een aparte ervaring. Ik kwam naast Anne te zitten, een jonge vrouw van 23 jaar. Ze loopt stage in Kaapstad, maar was voor een paar dagen in Nederland geweest om de crematie van een vriendin te bezoeken, die verongelukt was. Ze was er erg van ontdaan, en we hebben lang gepraat over de zin van het leven, de zin van het lijden, en het bestaan van God. Anne is een Brabants feestnummer, maar ze was nu echt stilgezet en was erg open over de dingen die haar bezighielden. Mooi om er alle tijd voor te hebben om hierover van gedachten te wisselen.
Hartelijke groet vanuit een winderig Capetown. Ik ga naar de luchthaven lopen voor een hapje eten. In het hotel is niets te krijgen...
21 November 2014 - 18:34
Benny & Gerrianne:
Ha Cees,
Mooi om te lezen dat je het goed hebt in Kaapstad! Succes verder en goed weekend, groetjes
21 November 2014 - 21:22
Rijk:
Hee Cees,
Je zou bijna verhuizen met wat het weer betreft. Hier is het gewoon koud.
Ook mooi om zo op je reis gebruikt te worden om te getuigen van "onze God".
Goed weekend en groeten uit HET LAND -
21 November 2014 - 22:47
Anke:
Bedankt dat u gedaan hebt wat u zei: "Ik ga zo, heel speciaal voor jou, een blogje schrijven. De rest van de wereld mag eventueel meelezen." Twee vliegen in één klap;) -
22 November 2014 - 13:14
Jeanine:
Je kunt hier niet 'liken', maar ik like het wel! -
22 November 2014 - 21:58
Anita:
Klinkt goed, het leven daar in Kaapstad maar we hebben je gemist op de reünie! Groeten.