Wet van Murphy - Reisverslag uit Haiderabad, India van Cees Breugel - WaarBenJij.nu Wet van Murphy - Reisverslag uit Haiderabad, India van Cees Breugel - WaarBenJij.nu

Wet van Murphy

Door: Cees

Blijf op de hoogte en volg Cees

24 November 2009 | India, Haiderabad

Wet van Murphy?

Gelukkig kan ik dit verslag schrijven vanuit India! Het heeft er even om gespannen of de wet van Murphy zou opgaan. Deze wet zegt zoiets als: álles wat mis kán gaan, gáát ook mis. Het leek er even op, gisteren tijdens mijn reis. Door de harde wind kon er op Schiphol maar één startbaan gebruikt worden. We vertrokken dan ook met 50 minuten vertraging. Op Heathrow was het weer hetzelfde, en daar moesten we dan ook 20 minuten rondjes vliegen in de lucht voordat we konden landen. Als je dan bedenkt dat ik oorspronkelijk maar 100 minuten overstaptijd had, slaat de angst je om het hart. Ik heb me maar niet druk gemaakt. Een dame op Heathrow vertelde me dat ik een alternatieve vlucht moest zoeken. Maar toen ik daarvoor in de rij stond, kwam ze terug en vertelde dat ik toch nog een kans maakte om het vliegtuig te halen. Het leek allemaal goed te gaan, totdat ik uit de rij werd gepikt voor een veiligheidscheck. Gelukkig vertrok het vliegtuig naar Hyderabad ook met zo'n 20 minuten vertraging, waardoor het allemaal nog goed kwam. Zelfs mijn koffer kwam tevoorschijn. Lof voor de logistiek op Heathrow, en Murphy kreeg deze keer ook geen gelijk.
Om kwart voor 5 in de morgen kwam ik in Hyderabad aan. Alles leeft hier dan al wel. Er zitten al mensen koffie te drinken in een koffiehuisje langs de weg. Er waren ook mensen van Word and Deed om me op te halen. Inmiddels ben ik ondergebracht in een guesthouse. Dat klinkt aardig, maar het is deze keer erg simpel. Ik heb een bed, dat is het. Verder leef ik uit mijn koffer. Maar het eten is goed, en de mensen zijn vriendelijk. Morgen hoop ik hier een training te gaan verzorgen voor mensen van drie organisaties uit de buurt hier.
Ik heb me al weer meermalen verbaasd over de bureaucratie van India. Op het vliegveld moest iedereen die uit Canada, Mexico of de USA kwam, zich verantwoorden middels een formulier over de Mexicaanse griep. Alsof het alleen in deze landen maar is! Wat is het geval? Dat formulier is opgesteld toen de griep nog niet zo ver verspreid was, en daarna is het nooit meer aangepast. Dus al heb je iemand met Mexicaanse griep in huis, als je niet uit deze landen komt, dan mag je bij de controle doorlopen.
Een ander voorbeeld vond ik net in de les ICT. Een docent was aan het uitleggen hoe een daisywheel printer werkt. Dat is een heel ouderwetse printer, die zo ongeveer 15 jaar geleden werd gebruikt. In Nederland zouden we hem al lang uit het boek hebben geschrapt. Maar hier wordt het nog onderwezen. Waarom? "Dat moet van de overheid".
Het is ook leuk om te zien hoe er een conference room wordt ingericht voor de training. Daar zijn een paar mensen een hele dag druk mee! Er zijn speciaal gordijnen genaaid voor wat kale muren, er is vloerbedekking in de kamer gelegd, en er zijn tafels bekleed voor elke deelnemer. Jullie raden natuurlijk wel wie er op de mooiste stoel mag zitten ...

• 24 November 2009 - 13:18

Lia:

Koninklijk hoor! :) Nu je je visum toch had, kón er toch eigenlijk niks meer mis gaan... In je eentje, maar zo te zien absoluut niet eenzaam en zeer welkom. Ben je hier al eerder geweest? Moet toch heerlijk zijn om mensen te trainen die eager zijn om je aan te horen en van je te leren, al is het dan een apparaat dat ze niet in handen zullen krijgen. Grijns. Hey broer, geniet van deze week!

• 24 November 2009 - 13:42

Ariëtte:

Ja, míjn prins natuurlijk! Ik was al benieuwd of je je overstap zou halen, omdat ik zag dat je met vertraging weg was gegaan. Je moeder is reuze bezorgd, belde vanmorgen al of ik iets gehoord had over je aankomst. Die slaapt pas weer rustig als je weer veilig en wel terug bent..
    Lia, je bent er maar weer snel bij; ik kan dan ook niet achterblijven:-).

• 25 November 2009 - 10:25

Pinkepank:

Hoi paps!
    Kunt u geen 'wet van Breugel' bedenken, iets van: 'alles wat mis zou móéten gaan, gaat nét niet mis'?! Wees er maar blij om!

Leuk, leuk, die weersverwachting naast uw verhaaltje... Om ons de ogen uit te steken zeker?! Tja, we hadden het er zondag nog over: gelukkig ben je als je je vergelijkt met een gedupeerde ander;)

Maar ik gun het u hoor!

Trouwens, de groeten van ds. Boogaard, hij zei maandag: 'Anke, ik ken je ouders dan wel niet... maar doe toch maar de groeten van me!' Dus bij dezen!