Woensdag - schooldag
Door: Cees
Blijf op de hoogte en volg Cees
01 Juli 2009 | Filipijnen, San Ildefonso
Vooral het gesprek met leerlingen maakte best veel indruk op de Hoornbeeck docenten. Deze leerlingen hebben veel verantwoordelijkheidsgevoel. Zeker als je bedenkt dat ze 17, 18 jaar zijn. Ze moeten vechten voor hun bestaan en doen wat ze kunnen om later voor hun ouders en zichzelf te kunnen zorgen. Ze volgen lessen van 's morgens half 8 tot 's avonds half 7, en soms ook nog op zaterdag. Er is af en toe wel een uur pauze voor hen bij, maar dan zijn er ook nog allerlei activiteiten. Toen deze leerlingen vragen mochten stellen, kwamen ze niet met huis- tuin- en keuken vragen, maar ze vroegen: “Wilt u vertellen hoe de Heere in uw leven is gekomen?” en “Wat was het moeilijkste moment in uw leven, en hoe heeft de Heere u toen geholpen?”.
De warmte is zeer tropisch hier. Op het moment dat ik dit schrijf, hoor ik weer een tropische onweersbui aankomen, die meestal vergezeld gaat van slagregen. De leerlingen lopen rond met waaiers en doekjes. Je bent blij als je in een lokaal in de buurt van een ventilator zit…
Het eten is geweldig hier. Omdat de Filippijnen uit meer dan 7000 eilanden bestaan, is visserij een belangrijke bron van inkomsten. Gisteravond had ik een soort heerlijk gebakken voorntje op mijn bord, vandaag was het een geroosterde inktvis. Gelukkig is Ariëtte niet hier, ze zou er van gruwen, vermoed ik!
Morgen moet ik om half 4 op, omdat we een reis van 5 uur te maken hebben voor een openings-ceremonie van een nieuwe school. In Manila is het zo druk, dat alle auto’s (op grond van het eerste cijfer van hun kenteken) een dag per week niet in Manila mogen komen na 7 uur. Dat geldt morgen precies voor de auto waarmee wij reizen. Dus voor 7 uur moeten we Manila uit zijn… ik duik snel mijn bed in!
01 Juli 2009 - 14:20
Hey Broer,:
Dat moet een echt lekkerbekkengevoel geven! Lijkt me heerlijk. Ik begreep dat Ariëtte in Gouda haar best heeft gedaan :) al doende leert men. Wów,Matheun heeft zijn papiertje binnen! Belt net.
Daag -
02 Juli 2009 - 11:46
Ariëtte:
Ja, dat was het eerste wat bij me opkwam, toen je veronderstelde dat ik van die inktvis zou gruwen: ik heb vorige week toch goed m'n best gedaan om mijn smaak uit te breiden met allerlei vissoorten. Maar inderdaad is het nog steeds niet mijn favoriete eten.
'k Ben benieuwd naar je nieuwe Filippijnse bloes die je vandaag aan moet trekken voor de opening. Is het net zo'n ééndagsvlinder als die uit India?
Liefs, je Jet